De Hofstad, Hofveld 52, 7331 KE Apeldoorn

Telefoon: 055 - 540 11 39
Wijkkas: NL69.RABO.0393.409.376 t.n.v. “PKN Wijkgem. De Hofstad”.

 

In de week voor Kerstmis haalt NPO 3FM samen met heel Nederland geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. In conflictgebieden, zoals in Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Het zal u niet ontgaan zijn, dat het Glazen Huis van 3FM Serious Request dit jaar in Apeldoorn staat. Plaatselijk worden al heel veel initiatieven ontwikkeld voor acties.
Ook vanuit de kerken! Bijvoorbeeld door een poging wereldrecord Bijbellezen.
In 2015 werd in Heerlen geld opgehaald voor Serious Request door het Wereldrecord Bijbellezen. Er werd 90 uur achter elkaar uit de Bijbel lezen. In 2016 dachten ze in Heerenveen: Dat kunnen we beter! Een nieuw record werd gezet: 100 uur werd er uit de Bijbel gelezen. In 2017 staat het Glazen Huis van Serious Request in Apeldoorn en dus is het nu onze beurt om dit record te verbreken!
Vanaf zaterdag 16 december zal er 110 uur onafgebroken uit de Bijbel worden gelezen. Dit betekent dat er gelezen zal worden tot woensdag 20 december middernacht. Iedereen die mee wil lezen wordt gevraagd minimaal 10 minuten te lezen en €1,– per minuut te betalen.
Dit zal plaatsvinden in en om de Onze Lieve Vrouwekerk. Naast het Bijbellezen zal er van alles te doen zijn in en rondom de kerk, zoals optredens van koren, een levende kerststal, Bijbelvertellingen voor kinderen, gelegenheid om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan.
Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de recordpogingen. Lijkt het je leuk om je in te zetten? Dat hoeft niet alleen te zijn door een stukje uit de Bijbel te lezen, maar kan bijvoorbeeld ook door een optreden van je band of koor, het verzorgen van de catering voor een of meerdere dagen of het ondersteunen van de organisatie. Heb je interesse? Mail dan naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie ook https://kerkplein7.nl/2017/09/12/wereldrecord-bijbellezen-serious-request
Of u kunt als ervaren zanger/zangeres meedoen met Christmas Carol Sing Along
In één middag een programma van Christmas Carols 4 stemmig repeteren en op een avond uitvoeren voor publiek.
Op zaterdagmiddag 16 december wordt een programma van Christmas Carols 4 stemmig gerepeteerd en op woensdagavond 20 december uitgevoerd voor publiek.
Bladmuziek en oefenopnames worden aangeleverd. Iedereen studeert thuis de partijen, zodat we alles in één middag tot een mooi geheel kunnen smeden.
Meedoen kost €10,-. Bij de uitvoering wordt het publiek om een gift gevraagd. De opbrengst is geheel voor Serious Request.
Data: Zaterdag 16 december 13.00-16.00 en woensdagavond 20 december, tijdstip volgt.
Locatie: Onze Lieve Vrouwekerk, Hoofdstraat 18.
Inschrijven: uiterlijk 1 november bij Helga van Cooten, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
o.v.v. stemgroep. De inschrijving is definitief nadat er €10,- is overgemaakt op rekeningnummer NL11FVLB0699745403, t.n.v. PGA Centraal en o.v.v. Sing Along.
Daarna ontvang je de bladmuziek per mail.
Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Van beide activiteiten liggen flyers in de hal van De Hofstad.