De Hofstad, Hofveld 52, 7331 KE Apeldoorn

Telefoon: 055 - 540 11 39
Wijkkas: NL69.RABO.0393.409.376 t.n.v. “PKN Wijkgem. De Hofstad”.

       

identiteit / kernwaarden
Op de kerkenraadsvergadering van mei hebben we met elkaar teruggekeken naar de gemeentebijeenkomst op zondagochtend 8 april. We hebben geconcludeerd dat de keuze voor de zondagochtend na de kerkdienst ertoe heeft geleid dat er veel meer mensen aanwezig waren dan op een gemeenteavond. Dat was verheugend.

De kerkenraad heeft tijdens deze gemeentebijeenkomst en via de mail diverse reacties op de geformuleerde tekst over de identiteit en kernwaarden van de Hofstad ontvangen.
Om een heldere en inspirerende tekst te maken, die aangeeft waarin De Hofstad zich onderscheid, is niet eenvoudig.
De kerkenraad heeft dan ook besloten om – op basis van alle formuleringen en reacties, die er nu liggen - hulp in te schakelen van iemand van buiten de gemeente. Wordt dus vervolgd.

selectie kerkelijk werker
Zoals u allen weet is er een selectiecommissie ingesteld voor het werven van een kerkelijk werker voor 0,7 fte in verband met het vertrek van ds. Gerdina Loeve.
De commissie is voortvarend en enthousiast van start gegaan. Gaandeweg het traject is gebleken dat het opstellen van een goede vacaturetekst op dit moment heel ingewikkeld is en dat daar verschillende inzichten over zijn.
We zitten als gemeente in een traject van bezinning en verandering en dan is het lastig om concreet te formuleren wat je precies zoekt in een kerkelijk werker. Voor de selectiecommissie was dit niet werkbaar.

Na gesprekken met de leden van de selectiecommissie is inmiddels besloten om een pas op de plaats te maken. Op korte termijn zal ondersteuning in het pastoraat worden geregeld, waarbij we denken aan een periode van ongeveer een half jaar. Die periode gebruiken we als kerkenraad om tot een duidelijke omschrijving te komen van wat we als gemeente nodig hebben.
Mogelijk is wat we zoeken niet verenigbaar in 1 persoon en zullen we op zoek moeten naar 2 aparte kerkelijk werkers. Dat zal de komende maanden duidelijker worden. Op basis hiervan zal een nieuwe opdracht worden geformuleerd voor een selectiecommissie.

Uw opmerkingen en wensen m.b.t. alle (te behandelen) onderwerpen zijn zeer welkom. U kunt altijd een kerkenraadslid aanschieten, een briefje schrijven of een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De voorzitters van de kerkenraad,
Thea Schäfer en Durk Boelens