De Hofstad, Hofveld 52, 7331 KE Apeldoorn

Telefoon: 055 - 540 11 39
Wijkkas: NL69.RABO.0393.409.376 t.n.v. “PKN Wijkgem. De Hofstad”.

       

Beste Hofstedelingen, lieve mensen,
Hoe gaat het met jullie? Met mij gaat het goed. Nu ik een aantal maanden bij jullie weg ben, is het tijd om jullie een bericht te sturen om te vertellen hoe het met me gaat.

Ongeveer een jaar geleden kwam het bericht dat ik een beroep aangenomen had naar een gemeente in Bleiswijk. Ik vond het spannend hoe hierop gereageerd zou worden, maar jullie reacties waren hartverwarmend. Jullie vonden het jammer dat ik wegging, maar het werd me ook echt gegund, dat heeft me heel veel goed gedaan. Op vrijdag 6 oktober was er een afscheidsfeestje in de kerk, wat was dat ontzettend leuk!!! Ik heb genoten van alle creativiteit en heel veel lieve woorden. De zondag daarna was mijn laatste dienst in De Hofstad als jullie predikant. Ook daar heb ik hele mooie herinneringen aan. De foto’s die dit weekend gemaakt zijn, geven heel goed weer dat het een afscheid was met een lach en een traan.
Toen begon het klussen in m’n nieuwe huis en vooral: het verhuizen, iets wat niet in de koude kleren gaat zitten. Normaal slaap ik ’s nachts een hele nacht door, maar vanaf drie maanden voor mijn verhuizing, werd ik iedere nacht wel een of meerdere keren wakker. Eenmaal verhuisd, sliep ik weer als een roos.
Op zondag 22 oktober werd ik verbonden aan de gereformeerde kerk Open Hof. (Anders dan in Apeldoorn zijn hier de hervormde en gereformeerde gevoelens nog levendig aanwezig, dat was wel even wennen.) Ik vond het ontzettend fijn dat er verschillende Hofstedelingen aanwezig waren in deze dienst, betrokkenheid over kerkgrenzen heen.
In mijn nieuwe gemeente ben ik nu de enige predikant en het is leuk om dat ook mee te maken. Maar wat besef ik me nu goed wat een voorrecht het is geweest om zowel in Zeist als in Apeldoorn een directe collega te hebben, die alle informatie op z’n tijd aan je kon geven en je zo beetje bij beetje wegwijs kon maken. Albert: bedankt!!!
Het is erg fijn om dichter bij familie te wonen: het scheelt me drie kwartier tot een uur reistijd Dat scheelt een slok op een borrel!
Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik me goed voel in m’n huis, in het dorp en in m’n gemeente. Regelmatig moet ik aan jullie denken. Vijf jaar met De Hofstad optrekken schept een band en dat is niet zomaar voorbij. Ik hoop dan ook dat het goed met jullie gaat, niet alleen als gemeente, maar ook met jullie persoonlijk.
Het eerste half jaar na het afscheid van een gemeente vind ik het goed om niet voor te gaan in m’n vorige gemeente: we moeten er beiden aan wennen, dat we niet meer bij elkaar horen. Nu is dat wel weer mogelijk, maar we moeten nog even geduld hebben: ik sta pas in april 2019 weer op het rooster.
Vanuit Bleiswijk een hele hartelijke groet en Gods zegen gewenst. Het ga jullie goed!
ds. Gerdina Loeve