De Hofstad, Hofveld 52, 7331 KE Apeldoorn

Telefoon: 055 - 540 11 39
Wijkkas: NL69.RABO.0393.409.376 t.n.v. “PKN Wijkgem. De Hofstad”.

       

Zoals gebruikelijk, wil de kerkenraad u ook deze maand betrekken bij en informeren over die zaken, waar de kerkenraad druk mee is. De kerkenraad dient immers de wensen van de gemeente uit te voeren en stelt zich daarbij dienstbaar op.

In de kerkenraadsvergadering van oktober zijn de volgende onderwerpen aan de orde gekomen:

1. Er is grote zorg over het teruglopend aantal ambtsdragers en overige vrijwilligers. Die zorg is er al heel lang, maar we dreigen een kritisch punt te gaan bereiken waarop we niet meer in staat zijn om waar te maken waar we als gemeente voor willen staan. De ernst van de situatie zal op de gemeentebijeenkomst van 4 november (zie onder punt …) besproken worden.
2. Zoals u wellicht weet is er sinds mei nieuwe privacywetgeving van kracht waar we ook als wijkgemeente mee te maken hebben. Er is de afgelopen hard gewerkt om De Hofstad AV-proof te maken. Er is in kaart gebracht wat dit voor De Hofstad betekent, afspraken zijn vastgelegd en waar nodig is actie ondernomen. Inmiddels ligt er een gedegen document dat de volgende kerkenraadsvergadering verder besproken en hopelijk vastgesteld zal worden.
3. De Algemene Kerkenraad (AK) heeft een concept-beleidsplan opgesteld voor de komende jaren (2019-2022). Dit beleidsplan is verstrekt aan de wijkkerkenraden om het in de kerkenraad te bespreken en ter inzage voor te leggen aan de gemeente. Het concept beleidsplan kunt u inzien door een mail te sturen naar de scriba (Ruud Muijs) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door een exemplaar mee te nemen uit de kerk.
4. De kerkenraad is voornemens om op zondag 4 november, aansluitend aan de kerkdienst, een gemeentebijeenkomst te houden. De kerkenraad wil u dan graag informeren over

• de voortgang van de werkgroepen die aan de slag zijn gegaan naar aanleiding van de uitkomsten van de enquête
• de pastorale ondersteuning door ds. Luimes
• het concept-beleidsplan van de AK (zie punt 3)

Daarnaast willen we graag met u in gesprek over de situatie zoals beschreven onder punt 1.
Gemeente zijn we met elkaar, we hopen op uw aanwezigheid.

Hebt u opmerkingen naar aanleiding van deze rapportage of heeft u wensen met betrekking tot onderwerpen die u graag door de kerkenraad of binnen de gemeente besproken zou willen hebben: geef dit aan ons door. U kunt altijd een kerkenraadslid aanschieten, een briefje schrijven of een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De voorzitters van de kerkenraad,
Durk Boelens en Thea Schäfer