De Hofstad, Hofveld 52, 7331 KE Apeldoorn

Telefoon: 055 - 540 11 39
Wijkkas: NL69.RABO.0393.409.376 t.n.v. “PKN Wijkgem. De Hofstad”.

       

Ook deze maand berichten wij u weer over de kerkenraadsvergadering:

De belangrijkste onderwerpen in de vergadering van mei waren:

 1. Gesprek met het moderamen van de AK
  Na het gezamenlijke geloofsgesprek, hebben we een flink deel van onze vergadering besteed aan het periodieke, informele overleg met het moderamen van de Algemene Kerkenraad.

  Daarin zitten de voorzitters van de AK, van het centrale college van diakenen en van het centrale college van kerkrentmeesters, aangevuld met de scriba van de AK.
  In dit informele overleg hebben we het wel en wee van De Hofstad en van de centrale PKN in Apeldoorn met elkaar gedeeld. U kunt dan denken aan tips over het meer samenwerken met andere wijkgemeentes (waarom zelf het wiel uitvinden?), de veranderingen waar we als Hofstad mee bezig zijn en het voornemen van de AK om een wat flexibelere en meer transparante organisatie te zijn.
  Een open en constructief gesprek, waarin wij weer zijn uitgenodigd om hulp te vragen aan “centraal”, waar nodig.
 2. Bespreken jaarplan taakgroep Vieren en Gemeente
  Door de taakgroep is veel energie gestoken in het schrijven van het jaarplan. De complimenten vielen dan ook als rijpe appelen van de boom.

  Een mooi jaarplan, waarin helder staat beschreven wat de taakgroep doet en van plan is.
 3. Klokken luiden op zondagmorgen
  Het luiden van de klokken een kwartier voor aanvang van de dienst, geeft toch wel geluidsoverlast en daarom hebben we ons even afgevraagd of we daar de buurt wel mee moeten belasten.

  Het algemene gevoel is, dat we daar mee door moeten gaan, maar als er een mogelijkheid komt, om het luiden iets minder hard te doen zijn, gaan we die mogelijkheid gebruiken.

Hebt u opmerkingen of vragen naar aanleiding van deze rapportage, geef dit aan ons door. U kunt altijd een kerkenraadslid aanschieten, een briefje schrijven of een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De voorzitters van de kerkenraad,

Thea Schäfer en Durk Boelens