De Hofstad, Hofveld 52, 7331 KE Apeldoorn

Telefoon: 055 - 540 11 39
Wijkkas: NL69.RABO.0393.409.376 t.n.v. “PKN Wijkgem. De Hofstad”.

       

Dankzij de inzet van heel veel mensen is de actie Vakantiegeld Samen Delen dit jaar een groot succes geworden! Veel mensen hebben een deel van hun vakantiegeld gegeven aan andere plaatsgenoten. En zo maken we in de gemeente Apeldoorn met elkaar veel mensen blij. Fijn om te merken dat zoveel mensen geloven in samen delen! En mooi om te ervaren hoe zoveel kerken hierin samenwerken.
Deze actie vanuit de kerken is dit jaar voor de 9e keer gehouden. De hele stad Apeldoorn deed mee en Ugchelen en voor het eerst ook Beemte Broekland, Wenum-Wiesel en Hoog Soeren. Er is een recordbedrag opgehaald van € 124.547,93.

1600 mensen ontvangen een extraatje
Er zijn ook meer mensen die een aanvraag hebben gedaan om vakantiegeld te ontvangen. Er zijn 698 aanvragen goedgekeurd. Het hele ingezamelde bedrag wordt over deze huishoudens verdeeld. Het gaat om 897 volwassenen en 699 kinderen. Gemiddeld ontvangt een huishouden dit jaar € 178 euro. Dat is een flink bedrag, als je gewend bent om met een laag inkomen te leven en elk tientje telt. We danken de mensen, binnen en buiten de kerken, die vertrouwen hebben in de zorgvuldigheid van onze actie en een aanvraag hebben gedaan. We zijn blij dat het gegeven geld zo goed terecht komt.

Geloven in delen
Als werkgroep zijn we bijzonder tevreden over dit resultaat. Het was voor ons door alle corona-maatregelen moeilijker om zowel gevers als ontvangers te bereiken. Normaal delen we folders uit aan kerkgangers en vragen u zo om een gift. Nu hebben we vooral gecommuniceerd via website, nieuwsbrieven en online-vieringen. We hebben gehoopt en vertrouwd dat juist de corona-crisis mensen nog meer aanzet tot verbondenheid en samen delen. Dat vertrouwen heeft u helemaal waargemaakt.

Het was ook lastiger om de actie dit jaar onder de aandacht te brengen van mogelijke ontvangers. In het begin merkten we dan ook dat het aantal aanvragen achter bleef bij andere jaren. Gelukkig is dat goed gekomen. Uiteindelijk zijn er 100 huishoudens meer dan vorig jaar die een bijdrage krijgen.

Ontroerend
De laatste week van juni en de eerste week van juli is het geld aan de ontvangers overhandigd. Dat is dit keer ook wat anders gegaan vanwege de corona-maatregelen. Maar de ontvangers zijn er zeker niet minder blij mee. Twee reacties:

Een alleenstaande vrouw die voor het eerst had meegedaan, en een bedrag van € 110,- kreeg, was ontroerd en zei:  “Dan kan ik weer een keer naar mijn zus, nu heb ik geld voor een treinkaartje. Ik wist niet dat er nog mensen waren, die zomaar iets geven voor een ander.”

‘Hierbij wil ik nog dank je wel zeggen voor het geldbedrag wat ik heb mogen ontvangen. Wat een verrassing was dat. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn dochter de gene geweest is die mij over de streep gehaald heeft omdat ik zelf heel erg terughoudend ben in deze dingen. Ik denk altijd dat een ander het misschien harder nodig heeft, ondanks dat ik zelf ook een heel klein inkomen heb. Ik ga het zeker goed besteden. Dank jullie wel voor dit mooie gebaar.’ 

In Apeldoorn Zuid
De werkgroep in Apeldoorn Zuid, bestaande uit mensen van Tabernakelkerk, Samuëlkerk, De Basis en De Hofstad heeft ook dit jaar weer zeer prettig samen gewerkt. Mooi om zo het gezicht van de kerk(en) in Zuid te laten zien. Op 171 adressen in de wijk konden we mensen blij maken! En u kunt er van overtuigd zijn, dat de ontvangers dat waren.

Dus ook voor ieder in Zuid – gevers, delers en ontvangers (want het is best wel een drempel om een aanvraag in te dienen) -  grote dank ! Alleen samen konden we de actie ook dit jaar weer tot een succes maken!