De Hofstad, Hofveld 52, 7331 KE Apeldoorn

Telefoon: 055 - 540 11 39
Wijkkas: NL69.RABO.0393.409.376 t.n.v. “PKN Wijkgem. De Hofstad”.

       
Kerkbalans 2023

Hallo gemeente,

Mijn naam is Jan Beeuwkes en ik ben coördinator van de Actie Kerkbalans in uw wijkgemeente De Hofstad.
Samen met Johan Nieuwland, Jos van den Oetelaar en Reyn de Niet organiseren wij in januari en februari 2023 deze jaarlijkse actie.

Het thema voor de Actie Kerkbalans 2023 is

“Geef vandaag voor de kerk van morgen”.

Geven om je kerk, is geven

• Voor een plek om het evangelie te kunnen verkondigen
• Voor een plek waar je gastvrij en warm wordt ontvangen
• Voor een plek in de wijk waar je met elkaar het geloof in God en zijn zoon Jezus Christus kunt delen. Soms met hulp van een dominee, maar vaak ook met en voor elkaar
• Voor een plek van waaruit allerlei activiteiten worden georganiseerd door en voor onze wijkgemeente in onze eigen wijk.

Om te zorgen dat De Hofstad dit kan blijven doen is uw bijdrage onmisbaar. Wij verwachten in 2023 € 307.000 aan kosten. Een stijging met € 30.000 door o.a. hogere energiekosten en inflatie. Er staan € 119.000 aan ontvangsten tegenover. Dit betekent wij € 189.000 uit Actie Kerkbalans nodig hebben om onze kosten te dekken. Dat is gemiddeld per gemeentelid € 325.
Gelukkig zijn er leden die meer bijdragen dan wat gemiddeld noodzakelijk is. Daarvoor is de Kerkenraad deze leden dan ook zeer dankbaar en vraagt hen ruimhartig de toezegging voor 2023 vast te stellen. Dat neemt niet weg dat de leden die niet of minder bijdragen ook verantwoordelijk zijn voor het voortbestaan van de Kerk in het algemeen en van de wijkgemeente De Hofstad in het bijzonder.

De Kerkenraad roept hen op een toezegging van ten minste € 150 te doen.

Als meer bijdragen niet kan, omdat uw persoonlijke situatie dat nu niet toelaat, geef dan wat u wel missen kunt.

Waarvoor wordt uw toezegging precies gebruikt?

Hiervan worden o.a. de vaste lasten van de wijkgemeente betaald, zoals:

- Salarissen van onze predikant en kosters
- Kosten van het onderhoud aan het kerkgebouw en de pastorieën, zoals binnen- en buitenschilderwerk, onderhoud aan de verwarmingsinstallatie, onderhoud van de liftinstallatie en alle andere technische installaties
- Verzekeringspremies en gemeentelijke belastingen
- Kosten van gas, water, licht en telefoon
- Schoonmaakkosten

Hoe kunt u uw toezegging kenbaar maken?

Rond 14 januari 2023 ontvangt iedereen waarvan wij het e-mailadres in onze ledenadministratie hebben een uitnodiging via de e-mail om de toezegging via de site van de Protestantse Gemeente Apeldoorn door te geven.

Mocht u het lastig vinden om uw bijdrage digitaal via de site door te geven, mail uw vragen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De mensen van de commissie geldwerving zullen contact met u opnemen en u helpen bij het digitaal doorgeven van uw toezegging.

Alle andere leden ontvangen een formulier dat door een bezorger wordt afgegeven in de week van 14 t/m 20 januari. In de week van 21 t/m 28 januari wordt dit formulier weer bij u opgehaald.

De commissie geldwerving heeft voor meer informatie een video opgenomen die u kunt bekijken via deze link.

Bij voorbaat alvast hartelijk dank voor uw toezegging.

Jan Beeuwkes
Coördinator Actie Kerkbalans
.