De Hofstad, Hofveld 52, 7331 KE Apeldoorn

Telefoon: 055 - 540 11 39
Wijkkas: NL69.RABO.0393.409.376 t.n.v. “PKN Wijkgem. De Hofstad”.

Zaterdag 14 oktober a.s. zullen 31 vrijwilligers van de stichting W.H.O.E. (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) een werkbezoek gaan brengen in het land waar zij hun hulpgoederen heenbrengen; Oekraïne.
De reis, die gemaakt wordt met een touringcar, is in het kader van hun 25 jarig jubileum!
Vanuit de plaats Ternopil (hoofdstad van de provincie Ternopil) zullen in 4 dagen tijd 16 Rode Kruis afdelingen in 16 verschillende plaatsen en dorpjes worden bezocht.
In grotere plaatsen maar ook kleine dorpjes met een Rode Kruis afdeling worden tehuizen, instellingen, scholen en particulieren bezocht die de afgelopen jaren goederen vanuit Apeldoorn hebben ontvangen.
Ook worden instellingen bezocht die nog niets gehad hebben en waarschijnlijk de komende jaren aan de beurt zijn iets, van de 150 ton hulpgoederen die jaarlijks vanuit Apeldoorn komt, te krijgen.
Gast organisatie is het Provinciaal Rode Kruis van de provincie Ternopil, een provincie zo groot als Drenthe, Overijssel, Gelderland en de Polders bij elkaar, met heel veel plattelands dorpjes waar de armoede nog zeer groot is!
De vrijwilligers die de reis zelf moeten betalen komen pas zondagavond (na twee dagen rijden) aan en blijven 4 dagen in Oekraïne, om zaterdag 21 oktober weer huiswaarts te keren vol met indrukken en waarschijnlijk extra gemotiveerd om het werk van de stichting voort te zetten, en er voor te zorgen dat zeer goede goederen die in Apeldoorn e.o. overbodig zijn een tweede leven te geven bij de hulpbehoevende medemens in Oekraïne!

U kunt de reis volgen via: https://www.pindat.com/reisblog/whoe2017