De Hofstad, Hofveld 52, 7331 KE Apeldoorn

Telefoon: 055 - 540 11 39
Wijkkas: NL69.RABO.0393.409.376 t.n.v. “PKN Wijkgem. De Hofstad”.

       
Geachte leden van Prot. gemeente Apeldoorn,

PTSS heeft een enorme impact op gezinnen. Wij ondersteunen gezinnen waarvan de ouder veteraan is en lijdt aan missie- of oorlogsgerelateerde PTSS. Uit gesprekken met gezins- en familieleden blijkt telkens weer dat de woedeaanvallen en onvoorspelbare reacties een grote weerslag hebben op naasten. Vooral op jongeren tussen de 12 en 18 jaar die zich bevinden in een cruciale fase van hun emotionele en sociale ontwikkeling.

Ons project Vets Angels biedt deze jongeren een week lang allerlei outdoor activiteiten in de Eifel, begeleid door vrijwilligers met een achtergrond als geestelijk verzorger bij Defensie. Het doel is de jongeren een zorgeloze tijd te geven, zonder de dagelijkse zorgen om hun ouder. Begeleiders zijn beschikbaar voor geestelijke input indien nodig. De eerste editie van Vets Angels was een groot succes; jongeren vormden een hechte groep die nog steeds contact houdt.

In 2025 willen we graag twee weken realiseren in plaats van één, zodat we nog meer jongeren kunnen steunen. Per week kunnen maximaal 18 jongeren deelnemen. Samen met de betrokken vrijwilligers beperken we de kosten tot €850 per deelnemer. Uw steun is hiervoor hard nodig.

Hulp voor Helden zet zich al 150 jaar in voor het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront. Met uw hulp kunnen we deze traditie van zorg en ondersteuning voortzetten en uitbreiden. Mogen wij op uw steun rekenen?

Met vriendelijke groet,
Ingrid Boots, directeur Hulp voor Helden – stichting KPPR

P.S.: Meer informatie over onze stichting, Vets Angels en eventuele ondersteuning voor presentaties, kunt u vinden op www.hulpvoorhelden.nl/geestelijke-verzorging.