De Hofstad, Hofveld 52, 7331 KE Apeldoorn

Telefoon: 055 - 540 11 39
Wijkkas: NL69.RABO.0393.409.376 t.n.v. “PKN Wijkgem. De Hofstad”.

       
Liturgie voor de dienst op zondag 21 april 2024 om 10.00 uur in De Hofstad.


Voorganger: Ds. Albert Roodenburg
Organist: Wilco Veldkamp
Lector: Lilian van den Oetelaar
Koster: Jan Beeuwkes


Orgelspel

We bereiden ons in stilte voor op de dienst en luisteren naar ingetogen orgelspel

Woord van welkom en mededelingen

Aanvangslied (staande): Lied 218: 1, 2 en 3 “Samen in de naam van Jezus” (Evangelische Liedbundel)

Bemoediging en groet

Zingen: Lied 221: 1, 2 en 3 “Zo vriendelijk en veilig als het licht” (NLB)

Gebed

Woorden van genade en leven: Psalm 65: 1 - 9 (uit de NBV21)

Zingen: Lied 885: 1 en 2 en het refrein “Groot is uw trouw, o Heer” (NLB)

Gebed om de opening van het Woord

Schriftlezing: Johannes 10: 11 - 16 (uit de NBV21)

Zingen: Lied 653: 1 en 6 “U kennen, uit en tot U leven” (NLB)

Verkondiging

Meditatief orgelspel

Zingen: Lied 912: 1, 2, 3, 4, 5 en 6 “Neem mijn leven, laat het, Heer” (NLB)

Bevestiging van ambtsdragers

Vraag aan de gemeente (staande):
Gemeente van De Hofstad, nu deze zuster en broeder bevestigd zijn in hun ambt, belooft u hen te aanvaarden, hen te omringen met uw medeleven, hen te dragen in uw gebeden en met hen mee te werken in de dienst aan onze Heer?
Antwoord gemeente: Ja.

Zingen (staande): Opwekking 710 “Gebed om zegen”
(via YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=UGvp1ysgH_8)

Gebeden: dankgebed - voorbeden - stil gebed - Onze Vader

Afkondiging van de collecten

Slotlied (staande): Lied 1014: 1, 2, 3, 4 en 5 “Geef vrede door van hand tot hand” (NLB)

Wegzending en zegen

Zingen (staande): Lied 418: 1, 2 en 3 “God, schenk ons de kracht” (NLB) - lied van de maand april

Orgelspel



Bloemengroet.
De bloemen gaan met een hartelijke groet van de gemeente naar:
-- Mevr. G. Hoekstra.
-- Mevr. G. Pol.


Voedselbank.

In de maand april vraagt de voedselbank pakken houdbare melk.
Doet u ook weer mee?
Alvast vriendelijk bedankt namens de cliënten van de voedselbank.


Bevestiging ambtsdragers.

In de dienst op zondag 21 april 2024 zal mevr. Joke Giaccotto - Noppers worden bevestigd als pastoraal ouderling en zal dhr. Jan Beeuwkes worden bevestigd als ouderling - kerkrentmeester. Ook zullen mevr. Diana de Mots - Poortvliet, onze pastoraal werker, en mevr. Gerjanne de Heer - van der Sluijs, die notulist is geworden in onze kerkenraad, hun ‘ja woord’ geven op de vraag naar de geheimhouding van wat vertrouwelijk te hunner kennis komt.


Uitnodiging feestavond

'Neem een kringloop met mij'
We nodigen alle gemeenteleden en vrijwilligers van de kringloopwinkel met partner uit op de vrijwilligersavond op vrijdag 19 april 2024 in De Hofstad.
De Inloop is tussen 17.00 en 17.30 uur. Iedereen wordt verrast met eten, drinken en vertier tot 21.00 uur.
Graag opgeven voor 10 april via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), telefonisch bij Ad en Margreet Heij (055 5334390) of via de intekenlijst in de kerk of bij de kringloopwinkel. Graag het aantal personen en eventuele dieetwensen doorgeven.
Komt u ook? Het wordt verrassend leuk en reuze gezellig!


Hemelvaartsdag: “Een open Hemel?!”
Beste gemeenteleden,

Op donderdag 9 mei, de dag waarop we de hemelvaart van Jezus vieren, willen wij dat weer samendoen met andere christelijke gemeentes in Apeldoorn-Zuid (Tabernakelkerk, Leger des Heils, De Hofstad, Samuelkerk) en De Sleutel. Ook Sportfreaks zal meedoen in de dienst en ook na de dienst sport en spel voor jongeren organiseren. Daarnaast is er een programma voor jonge kinderen. Dit alles vindt plaats in de open lucht bij de Oude Finse School aan de Eksterweg.

Vanaf 9.30 uur is er inloop met koffie en thee en van 10.00 tot 11.00 uur zullen er korte bijdragen zijn, afgewisseld met muziek verzorgd door een muziekgroep die de samenzang begeleidt.

Iedereen is van harte welkom om de samenkomst bij te wonen: jong/oud, kerkelijk, niet kerkelijk. Na afloop is er ruim gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een kop koffie, thee of soep.
Bij slecht weer zal de samenkomst plaats vinden in de Tabernakelkerk aan de Waalstraat.

Iedere gemeente draagt een stukje bij aan het geheel. We zijn nog op zoek naar mensen:

    1. die willen helpen met het kinderprogramma;
    2. die een korte getuigenis willen geven over wat Hemelvaart voor haar of hem betekent;
    3. die mee willen doen met de muziekgroep, in het bijzonder iemand die keyboard kan spelen;
    4. die brood, koffie, thee en soep willen helpen verzorgen;
    5. die mee willen helpen bij de opbouw op woensdag en op Hemelvaartsdag;
    6. die op Hemelvaartsdag samen met anderen stil willen staan bij de hemelvaart van Jezus.

Een heel lijstje, het betekent dat we dit niet kunnen doen zonder uw/ jouw hulp en aanwezigheid!

Voor meer informatie en opgeven om te helpen kunt u/kunnen jullie terecht bij:
Gert Buitenhuis: 06-25161632 of Marri Brouwer 06-27431594.


Vakantiegeld Samen Delen 2024: geloven in samen delen!

De kloof tussen mensen “die hebben” en “die niet hebben" groeit. Stijgende kosten brengen steeds meer mensen in problemen. Reserves worden gebruikt om het hoofd boven water te houden en op vakantie gaan wordt geschrapt. Mensen zijn al opgelucht als het weer een maand is gelukt om de vaste lasten en de nodige boodschappen te betalen. Geldzorgen hebben een negatieve impact op het welzijn van mensen. Maar samen delen maakt rijker, financieel en in verbinding met elkaar.
Vorig jaar werd een recordbedrag van ruim € 207.000,- gedeeld. Meer dan 2000 mensen ontvingen een mooi bedrag. Dat geeft vertrouwen voor dit jaar.

Link naar het filmpje over de actie:
https://www.youtube.com/watch?v=fWVAGRR0VcE

Samen Delen:
De actie Vakantiegeld Samen Delen is een initiatief van de kerken in de gemeente Apeldoorn. We geloven dat ieder mens even kostbaar is in Gods ogen en dat ieder mens recht heeft op een waardig bestaan. We geloven dat we er allemaal beter van worden als we meer met elkaar delen. Met deze actie willen we de verbondenheid tussen mensen in de gemeente Apeldoorn versterken.
In mei ontvangen veel mensen een flink bedrag extra: vakantiegeld. Vandaar de naam van de actie. We nodigen iedereen die het goed heeft uit om te delen met wie weinig heeft. Ter vergelijking: mensen met een goed inkomen krijgen soms een paar duizend euro vakantiegeld in mei extra. Voor de mensen die een bijdrage kunnen ontvangen via deze actie is dat meer dan zij maandelijks krijgen om van te leven. Uiteraard hoef je geen lid van een kerk te zijn om mee te doen aan deze actie, als gever of ontvanger.

Geven:
U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer: NL 69 RABO 037 37 40 298 t.n.v. de Diaconie Protestantse Gemeente Apeldoorn o.v.v. Vakantiegeld Samen Delen. Iedere bijdrage is welkom!
100% van de giften komt ten goede aan de ontvangers. Uw gift is aftrekbaar voor de belasting. Doneren kan ook via de QR code.



Ontvangen:

Dit jaar liggen de inkomensnormen per maand voor een gezin op netto € 1.916,57 en voor een alleenstaande (ouder) op € 1.354,47. Het is duidelijk dat na het betalen van de vaste lasten - huur, energie en verzekeringen - er nog maar weinig overblijft voor dagelijkse boodschappen en alle andere uitgaven. Wie langer dan een jaar een inkomen heeft onder de normbedragen die hierboven zijn genoemd, nodigen we uit een aanvraag te doen om een bijdrage te ontvangen. We gaan heel zorgvuldig om met de privacy! Alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage zijn te lezen op onze website, zie hieronder.
Om een aanvraag te kunnen doen moet u wonen in dat deel van de gemeente Apeldoorn, waar de lokale kerken de actie dragen. Dit zijn: Apeldoorn, Beekbergen, Beemte Broekland, Hoog Soeren, Lieren, Loenen, Oosterhuizen, Ugchelen en Wenum-Wiesel.

De actie loopt tot en met 31 mei 2024.
Tot die tijd zijn giften en aanvragen van harte welkom!

Website: www.vakantiegeldsamendelenapeldoorn.nl



Gezocht.

Hand- en electrische naaimachines, overlock- en industriële naaimachines.
Bij veel mensen staan nog goedwerkende naaimachines in een hoekje of op zolder waar niets meer mee gedaan wordt. Heeft u zo'n naaimachine beschikbaar, dan kunt u contact opnemen met Jos v.d.Oetelaar.
De geschonken naaimachines worden gecontroleerd en indien nodig gerepareerd. Vervolgens krijgen ze een tweede leven bij goede doelen in Apeldoorn en in Afrika (o.a. bij De Sleutel en in Gambia).
U kunt Jos telefonisch bereiken via 06-55511443 of via de mail van de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hartelijk bedankt namens de vluchtelingen die les krijgen bij de Sleutel en de mensen in Afrika.


Vacature redactie de Nieuwsbrief.

We willen graag allemaal op de hoogte gehouden worden van het recente nieuws. Daarom is de redactie van de Nieuwsbrief dringend op zoek naar versterking.
De Nieuwsbrief verschijnt één keer in de 14 dagen.
Heeft u interesse dan kunt u zich melden bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Evelien v.d. Velden.