De Hofstad, Hofveld 52, 7331 KE Apeldoorn

Telefoon: 055 - 540 11 39
Wijkkas: NL69.RABO.0393.409.376 t.n.v. “PKN Wijkgem. De Hofstad”.

       

Kerkrentmeesters

Wijkkas:
Het rekeningnummer van de wijkkas is: NL69.RABO.0393.409.376 te name van “PKN Wijkgem. De Hofstad”.


Radiocommissie:
Uw bijdrage ter bestrijding van de onkosten kunt u storten op rekening: NL43.INGB.0000.859.054 t.n.v. Penningmeester Radiocommissie.

Collectebonnen:
Collecte bonnen kunt u kopen / bestellen bij het kerkelijkbureau.
https://pkn-apeldoorn.nl/over-ons/collectebonnen-kopen

Diaconaat:
Uw gift t.b.v. het diaconaal werk kunt u storten op: NL48.RABO.0393.322.939 t.n.v. Wijkdiaconie Zuid te Apeldoorn.

Met ingang van december 2020 kunt u digitaal aan de collecten in de 8 wijkkerken deelnemen. Download op uw smartphone of tablet de app Appostel in de Playstore (Android) of in de App store (Apple).

Kies bij “zoek  gemeente” vervolgens voor Apeldoorn en koppel de Protestantse Gemeente Apeldoorn. Maak simpel eenmalig een account aan en u kunt voortaan digitaal doneren aan de aangegeven collecten. (Uw ledenregistratienummer kunt u hier opvragen maar hoeft u niet in te vullen voor digitaal collecteren).
Nadere informatie over de collecteapp Appostel treft u hier aan.

Betalen kan via ideal en een betaaltegoed. Met name de laatste optie geniet de voorkeur omdat de verwerking vlot plaatsvindt en er geen extra bankkosten aan verbonden zijn zoals bij de ideal-betaling. Voor het opwaarderen van een betaaltegoed kiest u “op het rondje met het eurobedrag” linksbovenaan de pagina in Appostel gevolgd door “saldo opwaarderen”. Voor de digitale collecte hoeft u niet in de kerk aanwezig te zijn. U kunt ook doneren terwijl u thuis bijvoorbeeld via internet aan de dienst deelneemt. In feite kunt u digitaal collecten het beste vergelijken met de aanschaf van collectebonnen waarbij u na aanschaf zelf bepaalt wanneer en aan welke collecte u wilt bijdragen.
We voegen dan de opbrengst toe aan de opbrengst in de collectezakken die per wijkgemeente aan contant geld en collectebonnen wekelijks is opgebracht. De ontvangen digitale collecten van woensdag tot en met dinsdag verantwoorden we bij de collecten van de tussenliggende zondag.

Let op: bij het ophogen van uw tegoed (of klik linksboven op het eurobedrag op de smartphone) kan het even duren voordat uw aanvraag verwerkt is. Dit kan bij grote drukte oplopen tot een kwartier na aanvraag.

Ook als u geen gebruik kunt maken van de collecteapp Appostel bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan de digitale collecten. Dat kan via uw PC of laptop via deze link van SKGCollect. U kiest vervolgens de kerk van uw keuze en u kunt ook vervolgens ook deelnemen aan de digitale collecten.

Heeft u vragen over de het installeren van de app Appostel of het gebruik dan kunt u terecht bij Henk van Bergeijk hoofd van het Kerkelijk Bureau (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Een schenking via een periodieke gift is een bijzondere manier om het werk van de kerk financieel te steunen. Een aantrekkelijke vorm van financieel bijdragen aan de kerk, omdat de fiscus dan flink meebetaalt. Tot 2014 kon u alleen maar periodiek schenken als u dat had vastgelegd in een notariële acte, opgemaakt door een notaris. Vanaf 2014 kunt u een periodieke gift aan de kerk ook vastleggen in een schriftelijke overeenkomst tussen u en de kerk. U hoeft hiervoor dus niet meer naar de notaris.Mijn Kerk inspireert

Voordelen van een periodieke gift
Bij een eenmalige gift hanteert de belastingdienst voor wat betreft de aftrekbaarheid een drempel van 1% van uw bruto inkomen. Giften met een bedrag lager dan deze 1% zijn niet aftrekbaar. Bij giften met een hoger bedrag geldt 1% van uw bruto inkomen als drempel.
Bij een periodieke gift geldt deze drempel niet. Als u in een overeenkomst vastlegt, dat u de kerk minimaal vijf jaar een vaste financiële bijdrage wilt geven, dan kunt u elke euro die u aan de kerk geeft volledig aftrekken van de inkomstenbelasting. De hoogte van uw gift is daarbij niet van belang.

Voorwaarden periodieke schenking
Aan een periodieke schenking zijn de volgende voorwaarden verbonden:
1. U verbindt zich om tenminste 5 jaar lang jaarlijks een bepaald bedrag aan de kerk te schenken.
2. De schenking moet worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst.

- Rekenvoorbeeld 1 (schenking van bedrag kleiner dan 1% van bruto inkomen)
Stel uw tarief inkomstenbelasting is 42 procent en u verdient € 32.500,-. U wilt netto € 200,- per jaar schenken. Dat is minder dan 1 procent van uw bruto inkomen en daarom normaal niet aftrekbaar.
Tenzij u periodiek gaat schenken.

Eenmalig  Periodiek
Uw jaarlijkse schenking aan de kerk            € 200 € 345
Teruggave belasting €     0 € 145
Uw netto schenking € 200 € 200


Anders gezegd: De schenking kost u in beide gevallen netto € 200,-, maar in het geval van een periodieke schenking kan er maar liefst € 345,- naar de kerk, omdat u in dit geval € 145,- terugontvangt van de Belastingdienst.

- Rekenvoorbeeld 2 (schenking van bedrag groter dan 1% van bruto inkomen)
Stel uw tarief inkomstenbelasting is 42 procent en u verdient € 32.500,-. U wilt netto € 600,- per jaar schenken. Normaal geldt een drempel van 1%. Als u periodiek gaat schenken geldt die drempel niet.

Eenmalig  Periodiek
Uw jaarlijkse schenking aan de kerk  € 799 € 1034
Drempel: 1% van bruto inkomen € 325
Drempel: Geen €      0
Teruggave belasting 42% van (€ 799-€ 325) € 199
Teruggave belasting 42% van € 1034 € 434
Uw netto schenking € 600 € 600


Anders gezegd: De schenking kost u in beide gevallen netto € 600,-, maar in het geval van een periodieke schenking met overeenkomst kan er € 1034,- naar de kerk en bij eenmalige gift € 799,-.

Let op: Indien u met andere eenmalige giften de drempel reeds hebt overschreden dan kloppen bovenstaande voorbeeldberekeningen niet.